fbpx

VBA & Excel

Speță: Un contabil prelucrează și introduce manual, în fiecare lună, sute de facturi de ieșire (facturi emise de societate pentru un client de-al său).

Programul de contabilitate folosit permite importarea directă a acestor facturi, cât timp acestea sunt prezentate într-un anumit format într-un fișier .txt.

Clientul societății de contabilitate are posibilitatea ca, din programul de gestiune și facturare, să genereze un fișier de tip Excel care conține datele aferente facturii (dată, număr factura, denumire client, cod client, preț fără tva, tva, preț cu tva, articol, poziție, etc…).

Scopul nostru a fost acela de a permite contabilului, prin câteva click-uri, să genereze automat fișierul text pe care să îl poată importa ulterior în programul de contabilitate. Astfel, munca de ore întregi, echivalentul introducerii manuale a sute de facturi lunar, s-a transformat în muncă de 2 minute.

Explicații: Fișierul de tip PDF prezentat la începutul videoclipului este structura pe care programul de contabilitate o cere în scopul importării datelor din fișierul .txt. Primul Excel prezentat este fișierul generat de către clientul contabilului, persoana care emite facturi. Ultimul fișier este Excel-ul conceput de către noi, care are ca scop generarea fișierului de tip text pe care contabilul îl va importa în contabilitate.

Business Intelligence
Business Intelligence

Folosește Excel și funcțiile acestuia în scopul în care au fost concepute și du-ți afacerea la următorul nivel. Generează rapoarte avansate cu analiză completă, bugete și situații însoțite de grafice și indici care nu doar că îți vor extinde orizonturile, dar te vor și ajuta să îți cunoști mai bine afacerea.

Automatizarea afacerii
Automatizarea afacerii

Elimină erorile umane în ceea ce privește generarea, prelucrarea și introducerea datelor într-un sistem sau o bază de date. Îți vom programa un raport în Excel personalizat, conform cerințelor tale, care îți va putea gestiona în mod automat task-urile și rapoartele.

Proiectarea datelor
Proiectarea datelor

Pentru a-ți eficientiza anumite tabele de date din Excel, va trebui să aplici o serie de formatări, șiruri de formule sau alte filtrări de date complicate cu care poate nu vrei să îți bați capul. Scapă de procesele lungi de management al datelor și ușurează-ți sarcinile zilnice.

Managementul datelor
Managementul datelor

Managementul datelor implică toate procesele de prelucrare, procesare și filtrare a datelor. Fie că ai nevoie sa preiei anumite date de pe o pagina web sau să convertești fișiere dintr-un anumit format (PDF, DOC, PPT, etc.) într-un format Excel în scopul gestionării lor, noi găsim o soluție.

Macro
Macro

Procesele de tip Macro din Excel, deși uneori limitate, au un potențial enorm și te pot ajuta mai mult decât îți dai seama. Poți învăța și transpune Excel-ului o serie de pași pe care acesta să îi reia ulterior ori de câte ori este necesar, printr-o simplă apăsare de buton.

VBA
VBA

VBA - sau Visual Basic for Applications - este limbajul de programare folosit de Excel și de suita programelor Microsoft Office. Folosind linii de cod și module specifice acestui limbaj, Excel poate ajunge să facă niște lucruri de care majoritatea lumii nu este nici măcar conștientă.

Programează o consultație gratuită

Cu o echipa de experti in domeniul IT si Marketing, vom duce afacerea ta la urmatorul nivel

Despre noi

Suntem o echipă formată din profesioniști ambițioși din toate ramurile domeniului eBusiness care vin cu soluții IT și oferă servicii complexe pentru a sprijini creșterea companiei tale

Social Media:

DATE CONTACT
Societate:
VM COMPACT IT & DESIGN S.R.L.
CUI/CIF: 43907187

Telefon: +40 764 291 123

Newsletter
Cele mai bune sfaturi despre Web Design. Abonează-te!

© 2023 VMWeb. Toate drepturile rezervate